HAVALE İLE ÖDEMELERDE %2 İNDİRİM - İŞLETMELERE ÖZEL FİYATLARIMIZI GÖRMEK İÇİN BİZE ULAŞINIZ. Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22 

Türkiye'nin En kapsamlı Kahve Marketi
Türkiye'nin En kapsamlı Kahve Marketi
43 Ürün Bulundu
MARKALAR
FİYAT ARALIĞI

espresso ' için arama sonuçları

414,90 TL

414,90 TL

279,90 TL

99,90 TL

- +

912,00 TL

217,50 TL

- +

231,80 TL

99,90 TL

- +

448,40 TL

- +

139,90 TL

- +

139,90 TL

- +

149,90 TL

- +

499,90 TL

425,00 TL

- +

1.311,00 TL

190,00 TL

- +

437,00 TL

798,00 TL

798,00 TL

599,90 TL

142,50 TL

- +

684,00 TL

159,90 TL

- +

Kahveler

Çalışırken ara vermek amacıyla verilen kahve molaları, yağmurlu bir günde kitap eşliğinde içilen kahveler veya uzun zamandır görüşülmemiş bir arkadaşla karşılaşma sonrası verilen “Bir kahve” sözleri. İçecek türü olarak kahve, hayatımızın her köşesine girmiş köklü içecek türlerinden biri.

Kahve nedir?

Kahve, Rubiaceae ailesi olarak adlandırılan diğer bir ismi ile kökboyasıgiller, coffea isimli cinsten tropik çalı çeşitlerine, bu çeşitlerinden ve tohumlarından hazırlanan içeceğe verilen isimdir. Hepimizin sevdiği bir içecek olan kahve, bir ağaç meyvesinin çekirdeğidir. Ailesi; Rubiaceae, cinsi de Coffea’dır.

Birçok Coffea türü vardır. Ancak bu türler içinden genellikle iki tanesine rağbet çoktur. Bu iki tür Coffea Arabica (Arap Kahvesi) ve Coffea canephora (Robusta) olarak adlandırılmaktadır. Bilindiği üzere tarım olarak üretimi yapılan ilk kahve türü Arap kahvesidir. Geçmişte Arabistan’da yetiştirilen bu tür günümüzde daha çok Latin Amerika’da yetiştirilmektedir.

Robusta ise Doğu Afrika ve Kongo Havzası kökenli olarak varsayılmaktadır. Coffea canephora (Robusta) ise Afrika ve Madagaskar’da yetiştirilmektedir. Arabia ve Robusta kahvelerinin tarımını da Asya’da yapılmaktadır.

Kahve ağaçları standart boyu 8 ila 10 metre arasında değişmektedir. Ancak üretim teknikleri sebebi ile standart olarak 2 ila 3 metreye kadar uzaması tercih edilmektedir. Bu ağaçların yaprakları yeşildir ve yetişme koşulları sebebi ile tropikal bölgeye, volkanik zemine, orta derecede neme ihtiyaçları vardır.

Kahvenin oluşum süreci nasıldır?

Kupalarımızı şenlendirilen kahvenin, oldukça zahmetli bir süreci vardır. Çoğunluklu olarak yağışlı bir günün ardından kahve ağaçlarında beyaz beyaz renkli çiçekler açmaktadır. Fakat bu çiçekler sadece birçok gün yaşamaktadır. Bu çiçeklerden kahve yemişi oluşur. Bu yemiş 1,5 cm. büyüklüğündedir ve yuvarlak, yeşil renklidir. Bu yemiş olgunlaştıkça kırmızı renge dönüşür ve yani kahve için kullanılan bitki kırmızı renkli yemişlerdir. Kalın kabuklu bu kırmızı renkli yemişin içinde çekirdekler bulunmaktadır. Kahvenin elde edildiği kısım bu çekirdek kısmıdır. Genellikle bu yemişin içinde bir iki çekirdek oluşmaktadır. Bu kahve yemişinin içinde olan çekirdekler ise yeşil renklidir.

Yeşil kahve çekirdeklerinden, kupaya uzanan yolculuk

Yeşil kahve çekirdeklerinin kavrulması ile bilinen kahvenin rengi ortaya çıkmaktadır. Kavurma işleme ise oldukça ince işçilik gerektiren bir işlemdir.

Kavurma: Üretilecek kahve çeşidine göre kavurma biçimi farklıdır. Türk kahvesi genellikle sıcak hava akımı yöntemiyle 8 ila 10 dakika arasında kavrulmaktadır. Filtre kahve yapımında bu süre 3 ila 5 dakika arasındadır. Kavrulma süresi arttıkça kahvenin içim sertliği arasında doğru orantı bulunmaktadır. Kahve ne kadar çok kavrulursa o denli sert bir yapıya kavuşur diyebiliriz. Kavurma işlemi kahvenin aromasını meydana çıkarmaktadır. Bu kahve aromasını kalıcı kılmanın tek bir yolu bulunmaktadır. Bu yol ise doğru zamanlamada yapılan şok soğutmadır bağlıdır. Kahve kavrulurken gaz açığa çıkmaktadır. Bu nedenle kahve kavrulduktan sonra eleklerde karıştırılarak havalandırılmaktadır.

Kahvenin faydaları nelerdir?

İkili ilişkilerde ki güçlü bağların kurulmasına yardımcı olmasının yanı sıra  kahvenin birçok yararı bulunmaktadır. Bu yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Antioksidan özelliği ile kahve çekirdeği: Kahve çekirdeklerinin içerdiği asitler vücutta bulunan serbest radikallerin etkilerini 10 kata kadar azaltabilir. Bahsettiğimiz üzere antioksidan özelliği sebebi ile cilt sağlığı için yararlıdır.

Toksit koruyucu özelliği ile kahve çekirdeği: Bahsettiğimiz üzere kahve çekirdekleri serbest radikalleri büyük oranda etkisiz hale getirerek cildi olumsuz yönde etkileyen toksit ve zararlı maddelerden korur. Bu sayede de zararlı maddelerden temizler.

Kırışıklık giderici özelliği ile kahve çekirdeği: Kahve çekirdekleri içerdiği uçu yağlar ve asitler yardımıyla ciltte meydana gelen kırışıklıkları giderir, cilt sağlığını korur ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Kahve çekirdekleri cildin nemlenmesini sağlar. Özellikle kuru ciltlerde meydana gelen kaşıntı ve dökülmelere engel olabilir. Arahidic Asit, Linoleik Asit, Oleik Asit, ve yağ asitleri ve esterleri bakımından zengindir. Bu özelliğinden dolayı cildin gözeneklerini açar ve kurumasına engel olur.

Saç sağlığını korumada kahve çekirdeği: Kahve çekirdekleri aynı zamanda saç sağlığı içinde önemli mineral içerir. Saçlara zarar veren unsurları ortadan kaldırdı ve sağlıklı, parlak bir görünüm verir.

Kilo dengelenmesinde, kahve çekirdeği: İçerdiği yararlı maddelerinin yanı sıra kahve çekirdeğinin iştahı bastırıcı özelliği ile kilo dengelenmesinde yarar sağladığı söylenebilir.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et