Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22
Cold Brew yöntemi için ise, bir filtre haznesi içine konulan kahvenin su içinde 8+ saat bekletilmesiyle hazırlanan bir soğuk kahve türü diye tanımlayabiliriz. Bu yöntemin temeli eski bir Japon demleme geleneği olan Mizudashi’ye dayanıyor. Hatta Hario’nun bu tip demleme yapan ürünlerinden birinin adı da mizudashi olarak adlandırılmış. Mizudashi yöntemi hem bitki çaylarını hem de kahveyi demlemek için kullanılıyor.Bir filtre kutusu içerisine yerleştirilen kahve oda sıcaklığındaki su dolu bir sürahinin içine bırakılıyor veya su sürahiye bu filtrenin içindeki kahveden geçerek konuluyor. Sonrasında buz dolabına kaldırılan soğuk demleme kahvemiz burada en az 8 tercihen 16 saat boyunca bekletiliyor. Gördüğünüz gibi bu yöntem Cold Drip’e göre oldukça fazla farklılık içeriyor. Dolayısıyla bu iki demleme türünün lezzetleri de bir o kadar ayrışıyor.
Yazdıklarımızdan da farkedeceğiniz üzere, Cold Drip buz soğukluğunda damla su ile başlayıp demleme sonunda oda ısısına kadar yükseliyor. Cold Brew’da ise demleme oda sıcaklığındaki su ısısıyla başlayıp dolapta 2-4 derece arası bir soğukluğa kadar düşüyor. Bu başlangıç ve bitiş sıcaklıklarının farklı olması bile bu iki demleme tadının ayrışmasına yeterli olurken bunun dışında da etmenler mevcut.
Cold Drip’te kâğıt filtre kullanıldığı için süzme performansı oldukça yüksek ve bu da aynı zamanda kahvenin görünümüne yansıyor. Cold Drip kahveler daha berrak ve net bir görünüme sahipken Cold Brew yöntemi ile demlenmiş kahve biraz tortulu bir görüntüye sahip. Cold Brew ile demlenmiş kahve aynı zamanda daha gövdeli bir tat verirken drip demlenmiş kahvenin ise içimi daha yumuşak ve pürüzsüz.
Siz de soğuk kahvenizi evinizde hazırlayabilirsiniz. Evde soğuk kahve hazırlama konusunda hazırladığımız şu blog yazımıza mutlaka göz atın. Evinizde Cold Brew ve Cold Drip yöntemleri ile kahve hazırlayabilmek için de aşağıdaki ekipmanlardan faydalanabilirsiniz