Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22
Çay
Çay, kültürümüzde önemli bir yere hitap etmektedir. Bayramlarda tüm aile bir aradayken içilen Çaylar, Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Çaylar… Kültürümüzde önemli yere sahip olan Çaylar, içimizi ısıtan sohbetlerin güzel başlangıç noktasıdır. Bu yüzden Çay makineleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle ülkemizde çok eskiye dayanan kıraathane kültürü Çay makinelerine verilen önemin başlangıç noktasını oluşturmaktadır.
Çayın Sağlığa Faydaları nelerdir?
Dökme Türk Çaylarını özellikle sık tüketen bir toplumuz bu sebeple toplumumuz için Çayı sağlığa faydaları önem teşkil etmektedir.
Çayın kolon kanserini önler: Dökme Türk Çaylarını içeriğinde bulunan TF – 2 adlı polifenol kanserle mücadelesi ile bilinen bir maddedir. Çayın içinde bulunan bu madde kanserli hücrelerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kanserli hücre oluşumunu önlemektedir. Bilinenin aksine dökme Türk Çaylarının sağlığa bir zararı olmamasından dolayı kolon kanseri ile mücadelede veya tedavi sürecinde dökme Türk Çayı önerilmektedir.
Çay antioksidan içerir: Vücudumuzun hastalıkların temel kaynağı olarak bilinen serbest radikallare karşı açtığı savaş ile dökme Türk Çayları sağlık açısından çok önemlidir. Çayın yapısında bulunan aktioksidan özelliği ile kişinin hastalığa yakalanma riski oldukça düşük seviye indirger.
Çay kalp krizi riskini azaltır: Hollanda da yapılan araştırmalar sonucunda, günde 2 ila 3 bardak Çay içen kişilerin, Çay içmeyen kişilere oranla %70 daha az kalp krizi tehlikesi ile karşı karşıya kaldıkları ispatlanmıştır. Dökme Türk Çayı tüketiminin kalp sağlığı yararı son zamanlarda oldukça fazla konuşulan bir konudur.
Çay, kemik sağlığını korur: Çayın içeriğinde bulunan fitokimyasalların kemik sağlığını koruduğu gözlemlenmiştir. Düzenli olarak Çay tüketimi kemik sağlığını korur.
Çay bağışıklık sistemini güçlendirir: Yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış olarak Çayın içeriğinde bulunan zengin mineralleri ve bileşenleri ile insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Bunun yanında bazı sağlık uzmanları Çay içenlerin içmeyenlere göre daha sağlıklı kan yapısına sahip olduklarını savunmaktadırlar.
Çay sindirim sistemine faydalıdır: Sanılanın aksine yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış olarak Çayın içeriğinde bulunan zengin mineralleri ve bileşenleri ile insan vücudunun sistemine fayadlı olduğu bilinmektedir.
Çay kalori içermez: Kalori içermeyen Çay bu özelliği sayesinde kilo alma riski de taşımaz. Çayın düzenli olarak tüketimi tam tersi sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve kilo verilmesine yardımcı olabilir. Özellikle siyah Çayın daha etkili olması için limon suyu ile tüketilmesi önerilmektedir. Limon suyu ayrıca siyah Çayın bünyede meydana getireceği demir eksikliği sorununu da ortadan kaldırabilmektedir.
Çay metabolizmayı güçlendirir: Sanılanın aksine Çay metabolizmayı düşürmez. Günde 3 ila 4 bardak Çay içenlerin metabolizmasının hızlandığı bilinmektedir. Özellikle düzenli tüketilen yeşil Çayın ayda 6 ila 7 kg arasında zayıflamaya yarayacağını söylenmektedir.
Lezzetli Çay demlemenin püf noktaları nelerdir?
Dökme Türk Çaylarını özellikle sık tüketen bir toplumuz bu sebeple içilen her bir bardak Çaydan daha da lezzet alabilmek için bazı püf noktalar mevcuttur.
- Lezzeti belirleyen en temel unsur, Çayınızın kalitesidir. Ardından Çayınızın temiz olması lezzetli bir Çayın püf noktalarından biridir. Bu sebeple Çayınızı demlemeden önce temiz olduğundan emin olmak için bir ila iki defa sudan geçirebilirsiniz.
- Çay demlerken kullanabileceğiniz tekniklerden biri Çayı demlikte kaynatmaktır. Çayı demliğe aldıktan sonra, demliği ocağa koyun ve kaynama aşamasına gelmeden bir süre bekletin. Daha sonra demliği bir kenara alın ve 1-2 dakika beklettikten sonra demlenmesi için ocağa alın.
- Çayınızı demlediktan sonra suyunun tamamen dibe çökmesini beklemelisiniz. Bu daha lezzetli bir Çay içmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle demlikteki Çayı karıştırın ve yüzeydeki Çayları suyun dibine doğru itin.
- Çayın demlenme süresi de tadını etkileyen faktörlerden biridir. Suyunuz kaynadıktan sonra ocağın altını kısığa alın ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Çayınızın tadını acılaştırmamayı dikkat ederek bir süre beklemeye demini almasına bırakın.
- Çayınızı demlerken çok kaynar suyun içine atmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü kaynar su Çayınızın lezzeti kıracaktır. Bu nedenle, Çay demlemek için kullanacağınız bir diğer teknikte suyu kaynattıktan sonra hemen demliğe dökmeyin. Suyun soğumasını bekleyin ve daha sonra Çayı kaynattığınız suyun içine ekleyin.
- Çayınızın içine bazı aroma vericiler ekleyebilirsiniz. Karanfil, Çaya daha farklı bir aroma verir.