HAVALE İLE ÖDEMELERDE %2 İNDİRİM - İŞLETMELERE ÖZEL FİYATLARIMIZI GÖRMEK İÇİN BİZE ULAŞINIZ. Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22 

Türkiye'nin En kapsamlı Kahve Marketi
53 Ürün Bulundu
MARKALAR
FİYAT ARALIĞI

DEMLEME EKİPMANLARI

500,90 TL

- +

1.526,90 TL

- +

544,90 TL

- +

509,90 TL

- +

2.116,90 TL

- +

459,90 TL

- +

576,90 TL

- +

3.250,90 TL

- +

432,90 TL

- +

432,90 TL

- +

729,90 TL

- +

859,90 TL

- +

590,90 TL

- +

2.490,90 TL

- +

2.250,90 TL

- +

1.209,90 TL

- +

2.695,90 TL

- +

3.549,90 TL

- +

557,90 TL

- +

1.290,90 TL

- +

683,90 TL

- +

683,90 TL

- +

880,90 TL

- +

Demleme Ekipmanları

Üçüncü nesil kahve akımı ile birlikte kahve bambaşka bir öneme sahip oldu. Adeta kutsala döndü   diyebiliriz. Kahvenin üretildiği çiftlikten tutun da kahve yapımına kadar titizlikle yapılması gereken bir içecek türüne döndü kahve. Adeta bir şaraba yüklenen anlam gibi değerli bir hale geldi diyebiliriz. Hal böyle olunca kahve Demleme Ekipmanlarına verilen önem de hat safhaya çıktı.

Kalitesiyle kahveye etki eden marka; Hario

https://kahveciniz.com/markalar/hario

Kahve ekipmanları alanında adını duyurmuş olan Hario, kahve Demleme Ekipmanları bazında birçok ürünü bulunmakta. Kahve ölçü kaşığından kahve hassas tartısına kadar birçok Hario kahve aleti bulunmaktadır. Kahve tutkunu iseniz ve kahvenizin emin ellerde öğütüldüğünü bilmek istiyorsanız, Hario V60 Elektrikli Coffee Gringer ile kahvenizi ince ince öğütüp ardından güzel kahveler içebilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde hafif ama serinletici kaçamaklar yapmak istiyorsanız, Hario V60 Ice Coffee Maker tam size uygun. Yapmanız gereken buz gibi soğuk suyunuzu kahve haznesine yerleştirmek ve ardından hazırlamış olduğunuz kahvenizi soğuk su haznesinin içinde bulunan bölgeye koyarak damıtma işlemini gerçekleştirmeniz. Cafelerde içtiğiniz soğuk kahvelerden daha güzel bir kahve içmek istiyorsanız yapmanız gereken sadece Hario V60 Ice Coffee Maker kullanmak.

İhtiyacınız olan kahve demleme ekipmanının adresi: Aeropress

https://kahveciniz.com/ekipmanlar/demleme-ekipmanlari/aeropress

Kahvenin, tadını belirleyen en önemli aşamalardan biri kesinlikle kahve demleme metodu ve ekipmanıdır. Kahve demleme metotlarından bahsettiğimize göre Aeropress kahve demleme ekipmanını inceleyelim. Adından da anlaşıldığı üzere Aeropress diğer kahve Demleme Ekipmanları gibi Pres yani baskılamak, preslemek anlamına gelmektedir. Aeropress ile mükemmel demlenmiş filtre kahveler hazırlamak ise oldukça basit ve pratik. Zamanı iyi yönetmek isterken kahve keyfinden de mahrum kalmak istemeyenlerin tercihi Aeropress kahve demleme ekipmanıdır. Aeropress’in üretmiş olduğu kahve demleme ekipmanının yanı sıra filtre kapağı süzgeci, piston ucu ve Aerobie Aeropress filtre kağıdı ile tadı damağınızda kalacak kahveler yapabilirsiniz. Öte yandan kahve demleme metotlarında bir diğer önemli noktada da, kahvenin taze ve ince ince öğütülmüş olmasıdır. Bilindiği bu kural esasında her kahve için geçerlidir. Kahveniz ne kadar taze ve ince öğütülmüş olursa kahvenizin tadı o denli güzel olacaktır. Taze olmayan bir kahve ile yaptığınız filtre kahve uzun ve meşakkatli bir hazırlama süresine sahip olsa da istediğiniz tadı ne yazık ki o fincandan alamayabilirsiniz. Bu sebeple Aeropress kahve makinesini kullanırken kahvenizin taze olmasına özen göstermelisiniz.

En iyi tasarım: Chemex

https://kahveciniz.com/ekipmanlar/demleme-ekipmanlari/pour-over-chemex

Her baristanın bildiği hatta kahvesini hazırlarken mutlaka yanından ayırmadığı bir ürün Chemex. Eğer bir baristanın kahve yapışını izliyorsanız, yanında duran ilginç ama aynı zamanda şık bir kum saatini andıran Chemex mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Sizi daha fazla meraklandırmadan, dilerseniz bu kum saati görünümlü ürünü biraz inceleyelim. Bahsettiğimiz üzere şık tasarımı sayesinde 1943 yılında en iyi tasarım ödülüne layık görüldü. Chemex Alman Dr. Peter Schlumbohm tarafından 1941 yılında icat edilmiştir. Esasında Dr. Peter Schumbohm bir kimyagerdi. Chemex tasarım olarak kahve demleme aparatı olarak görünse de Dr. Schumbohm aynı zamanda şık bir servis aparatı da eklemek istemişti. Bahsettiğimiz üzere kimyager olmasının en büyük artısı olan karışımların içeriği ve etkileşimleri hakkındaki bilgisi sebebi ile çift katmanlı kendine ait aroması bulunmayan Chemex kahve filtrelerini de tasarladığını belirmemiz gerekiyor. Bu özel aparatın aynı zamanda  Illinois Institute of Technology tarafındann modern zamanlarını en iyi 100 tasarımından biri olarak seçildiğini de unutmayalım.

Cafelerin vazgeçilmezi: French Press

https://kahveciniz.com/ekipmanlar/demleme-ekipmanlari/french-press

Günümüzde hemen hemen her cafede gördüğümüz French Press adını Fransızcadan aldığını söylemek mümkün. Kelime anlamı itibariyle baktığımızda Press kelimesi bastırmak, presslemek anlamına gelmektedi ki bu bize French Press kahve makinesinin kullanılması hakkında büyük bir ipucu vermektedir. Öte yandan French Press ismine baktığımızda French kelimesi Fransız olarak anlamına gelmekte ve French Press eklimesinin tam karşılığı ise Fransız baskı olarak karşımıza çıkmaktadır. İşlevi itibari ile French Press’e ismi ile özdeşleşmiş bir cihaz gözüyle bakabiliriz. Öte yandan French Press 1929 yıllına gelindiğinde İtalyan ‘Attilio Calimani‘  tarafondan patentini alarak ‘French Press‘ olarak dünyaya yayılmasını sağlamıştır. Diğer ülkeler de uzun yıllarıdır bulunmasına karşın bizim ülkemiz de tahmini olarak son 10 yıldır yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Üçüncü Nesil Kahve (Üçüncü Dalga) Nedir?

 Üçüncü dalga kahve, üçüncü nesil kahvecilik neredeyse bütün dünya ülkelerinin kültürlerinde, içinde bulundukları ve mutfaklarında vazgeçilmez içeceklerden biri olan kahvenin çok eski yıllara dayanan bir tarihi.

Aradan geçen yıl, dünyada var olan her şeyi değiştirdiği gibi dünyaca bilinen bir içecek olan kahveye yeni bir boyut kazandırdı. Nadir içen veya kahveden nefret eden biri olsanız bile safra, etrafına bakmaktan bu farklılığı görmemek elde değil. Günümüzde artık sıradan bir içecek olmaktan çıkan kahve, dünyada hayatında ayrı bir öneme sahip olmuş durumda. Kahvenin geçen yıllardan günümüze geçmiş bu günlerde sonun geçirdiği evrim, eski üçüncü nesil kahve kavramının özünü ortaya koymakta.

üçüncü nesil kahve akımının odağında kaliteli kahve vardır. Öyle ki, bir kafe ya da restorana gittiğinizde ve kahve siparişinizde, artık bardak veya fincanlarınız için duran kahverengi sıvıdan ibaretler.Üçüncü nesil kahvecilikte, kahvenin daha çekirdek halinde olması ve fincanda biten bütün yolculuğu önem kazanıyor. Buradaki konu, hangi kahve çekirdeklerinin, dünyanın hangi bölgelerinde toplanan, nerede olduğu ve nasıl taşındığı, kavurma ve öğütme gibi proseslerin nasıl yapıldığını, nasıl demlenir  konuların hepsi kahve severler olduğu yerde bilinmesiyle ilgili yerler.

Üçüncü nesil kahveciliği daha detaylı anlayabilenler için kahve ile ilgili bilgiyi ve temel bilgileri bilmekte fayda vardır. Aslında biraz özü kesin olan olsa bile, bu kadar uzun süre kahve çeşidinin olup olmadığını merak ediyorum.

Gün içinde içilen kahvelerin birçoğu temelde iki tür kahve çekirdeğinden üretilir. Bunlardan birincisi ve en yaygın olarak kullanılanı Arabica 'dır. Arabica kahve çekirdeklerinden elde edilen kahveler, biraz daha yumuşak, lezzetli ve daha yoğun bir aromaya sahipken, Robusta kahve alanında bulunan kahvelerin tadı, daha sert ve keskindir. Bazı kahve çeşitleri, bu kahve çekirdeklerini farklı oranlarda karıştırarak daha farklı lezzetler ortaya koyabiliyor.

Üçüncü nesil kahvelerde amaç daha kaliteli ve damak zevkine daha fazla hitap ettim. Ancak bu, kahve yolculuğu başlangıcı için yeterli olmuyor elbette. Zira, Arabica kahve çekirdeklerinin nerelerden toplandığı da dalıdır. Dünyadaki bu çekirdekler daha ziyade Güney Amerika, Afrika ve Asya bölgelerinde yetiştiriliyor.

üçüncü nesil kahve , kahvenin tüm süreci hakkında bilgi sahibi olunmasını istediği bir kahvelerin toplanmasından kavrulmasına kadarki olanlardan de artık önem kazanmaya başlıyor. Daha önceden bizim için belki de hiçbir şey ifade etmeyen bu süreci, artık öğrenilmesi ve sorgulanması gerekir bir konu haline geliyor. Bu geçmişte, toplanan kahve meyvelerinin hangi yöntemlerle işlendiği (genellikle yaş ve kuru olma özellikleri vardır), çekirdeklerin kurutulması evresi, kabuklarının ayrılması ve artık fabrikasyon süreci için gerekli tesislere gidilmesi, başlangıçta yapılması, öğrendim.

Kahvehane, üretim aşamasındaki en önemli aşamalardan biri olan kavurma aşamasındaki geçmeden evvel, tatları test edilir. Bulanık, toplanan kahve çekirdeklerinden alınan örneklerden kahve numuneleri hazırlanır. İsmine İngilizce'de 'cupping' denilen bu tadım işlemi ile kahve konusundaki uzmanlar (cupper) kahve çekirdeklerinin kokularını ve tatlarını en ince detaylarına varana kadar kontrol edebiliyor.

Buraya kadar yapılan şeyler hemen onu kahve için ortak bir özellik olurken, bu noktadan sonra yaptıklarını, üçüncü nesil kahve konseptinin kendini ortaya çıkardığını gösteriyor. Zira, kavurma ve akabinde öğütme işlemi ile kahveler yüzlerce çeşit koku ve lezzet sınıfına ayrılır. Üçüncü nesil kahvecilikte, bu araçlar, öğütme işlemi, çok daha farklı teknikler ve araçlar ile yapılır. Yazımızın ilerleyen kısımlarında bu teknik detaylı olarak inceleyeceğiz.

Kahve üretimin en önemli ve en hassas işlemlerinden biri olan kavurma işlemi ile yeşil kahve artık artık aromatik bir tadı haiz olan kahve çekirdeklerine dönüşür. Bu işlem tam anlamıyla bir mühendislik bilgisi ve elbette ki. Bu maddede, kahve çekirdeklerinin içerdiği nem, işlem sırasındaki çekirdeklerin hacimsel değişimi, yoğunluk, çekirdeklerin rengi ve içerdiği yerdeki yağlamalar, kavurma süreci ve sıcaklığı gibi konuların hepsi optimize etmek isteğinize göre parametrelerdir. Üçüncü nesil kahve akımında kahve çekirdeklerinin işlenmesiyle ilgili işlemlerde el ele alınıyor ve adımda kalite esas olarak kavurma işleminin doğru ve uygun yapılmasının önemi çok büyüktür.

Kahve demlenmeden evvel, son olarak öğütme işlemine tabi tutulur. Bu işlem, bir sonraki adım olan demleme yöntemine bağlı olarak farklı teknikler ve farklı ölçeklerde yapılır. Üçüncü kuşak kahvecilik kavramında en önemli konulardan biri de öğütme işleminin yapılması, bu aşamada ele almak gerekir. Öğütme işlemi için farklı ekipman kullanımı ve ekipmanın kendine has özelliği ve farklı öğütme kalınlıkları bulunur.

Öğütme işleminden sonra artık kahvemiz demleme işlemine hazırdır. Kahve, üçüncü nesil kahve akımına göre hazırlanacaksa bu işlem de şimdiye kadar geleneksel yöntemlerin bazıları.

Bütün bu süreçlerin en kaliteli ve şeffaf şekilde çalıştırılması, önceki üçüncü nesil dediğimiz Üçüncü nesil kahvecilik, daha modern, seçenek ve tabi ki daha kaliteli kahve servisi. Bu akım, artık kahvede tabuların yıkıldığı, sınırların aşıldığı ve sürekli gelişimin sağlandığı; kahve makinesinde değil bir içecek türü olarak artık kahvenin kendi başına bir marka olduğunu ifade ediyor. Gün doğum bu konsept ile planlanmış kahvelerin geçmişi daha fazla popüler olduğunu söylemek mümkün.

Soğuk Demleme Kahve (Cold Brew)

https://kahveciniz.com/ekipmanlar/demleme-ekipmanlari/soguk-demleme-cold-brew

İngilizce karşılığı ‘cold brew’ olan soğuk demleme kahveler, üçüncü nesil kahvecilik anlayışında özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan bir kahvedir. Kahveyi her zaman sıcak içmeyi sevenler için ilk başta biraz tuhaf karşılansa da soğuk demleme kahveler, yeni nesil kahveler arasında oldukça popüler bir seçimdir

Hazırlanışına gelecek olursak; aslında çok basit bir demleme yöntemi var bu kahvelerin. Kalın öğütülen kahve çekirdeklerinin soğuk suda belirli bir süre bekletilmesi ile ortaya bu efsane kahve lezzeti çıkıyor. Temel demleme konsepti çok basit olsa da, üçüncü nesil kahvelerin her birinde olduğu gibi soğuk demleme kahveler de büyük bir hassasiyet gerektiriyor. Örneğin kahvenin öğütülme derecesi... Eğer olması gerekenden ince öğütülürse, daha acı bir tadı bulunan kahve elde edilebiliyor.

Soğuk demleme kahveler, çeşitli yöntemlerle hazırlanabiliyor. Evde kendiniz de çok rahat ve kolay bir şekilde soğuk demlenmiş kahve keyfi yaşayabilirsiniz. Bunun yanında, üçüncü nesil kahve satan hemen her mekanın menülerinde artık bu kahvelerin ismini görmek mümkün. Bu mekanlar genelde, biraz daha profesyonel bir yöntem olan ‘cold drip’ tekniğini kullanıyor. Ayrıca, Hario firmasının ürettiği mizudashi adlı özel sürahi ile, french press kullanarak veya evlerde bir kaba koyacağınız kahve su ile soğuk demleme kahve hazırlayabilirsiniz.

Biz öncelikle, üçüncü nesil kahve satan mekanlarda kullanılan ‘cold drip’ yönteminden ve ekipmanından bahsedelim. Bu ekipman, temelde üç farklı bölmeden oluşuyor. Üstteki bölmeye soğuk su ve ortadaki bölmeye kahve konuluyor. Kahveyi koyduktan sonra bir miktar ıslatmak kahve içerisindeki gazların dışarı çıkması açısından önemlidir. Aşağıda ise demlenen kahvenin damla damla biriktiği  üçüncü bir bölme bulunuyor. Yeni nesil kahvelerin birçoğunda olduğu gibi soğuk demleme yönteminde de genelde 1:15 kahve – su oranı kullanılıyor. Yani, 1 L su için kullanılması gereken kahve miktarı ortalama 65 – 70 g civarındadır. Suyun sadece damladığı noktadan değil kahvenin tamamı üzerinden geçmesi için orta bölmedeki kahvenin üst kısmına filtre kağıdı koyulmalıdır. Filtredeki kağıt tadını ortadan kaldırmak amacıyla da filtreyi önceden ıslatmakta fayda var. Böylelikle sistemimiz hazır hale gelmiş oluyor. Üstten bölmeden akan soğuk veya oda sıcaklığındaki su damlacıkları kahvenin içerisinden geçerek aşağıda birikiyor.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et