HAVALE İLE ÖDEMELERDE %2 İNDİRİM - İŞLETMELERE ÖZEL FİYATLARIMIZI GÖRMEK İÇİN BİZE ULAŞINIZ. Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22 

Uyumaz Uyutmaz
Uyumaz Uyutmaz
3 Ürün Bulundu

ÇİĞ KAHVELER

459,00 TL

- +

399,50 TL

- +

399,50 TL

- +

Çiğ kahve çekirdekleri,

Çiğ kahve çekirdekleri, kahve oluşum sürecinin tamamlanmasının sonucunda varolan yeşil renkli çekirdekler olarak tanımlanabilmektedir. Dünya üzerinde birçok çiğ kahve çekirdeği türü bulunmaktadır.

Kahvenin oluşum süreci nasıldır?

Kupalarımızı şenlendirilen kahvenin, oldukça zahmetli bir süreci vardır. Çoğunluklu olarak yağışlı bir günün ardından kahve ağaçlarında beyaz beyaz renkli çiçekler açmaktadır. Fakat bu çiçekler sadece birçok gün yaşamaktadır. Bu çiçeklerden kahve yemişi oluşur. Bu yemiş 1,5 cm. büyüklüğündedir ve yuvarlak, yeşil renklidir. Bu yemiş olgunlaştıkça kırmızı renge dönüşür ve yani kahve için kullanılan bitki kırmızı renkli yemişlerdir. Kalın kabuklu bu kırmızı renkli yemişin içinde çekirdekler bulunmaktadır. Kahvenin elde edildiği kısım bu çekirdek kısmıdır. Genellikle bu yemişin içinde bir iki çekirdek oluşmaktadır. Bu kahve yemişinin içinde olan çekirdekler ise yeşil renklidir. Bu yeşil renkli olan çekirdekler çiğ kahve çekirdeği olarak adlandırılmaktadır.

Kahve çekirdeklerinden, kupaya uzanan yolculuk

Kahve çekirdeklerinin kavrulması ile bilinen kahvenin rengi ortaya çıkmaktadır. Kavurma işleme ise oldukça ince işçilik gerektiren bir işlemdir.

Kavurma: Üretilecek kahve çeşidine göre kavurma biçimi farklıdır. Türk kahvesi genellikle sıcak hava akımı yöntemiyle 8 ila 10 dakika arasında kavrulmaktadır. Filtre kahve yapımında bu süre 3 ila 5 dakika arasındadır. Kavrulma süresi arttıkça kahvenin içim sertliği arasında doğru orantı bulunmaktadır. Kahve ne kadar çok kavrulursa o denli sert bir yapıya kavuşur diyebiliriz. Kavurma işlemi kahvenin aromasını meydana çıkarmaktadır. Bu kahve aromasını kalıcı kılmanın tek bir yolu bulunmaktadır. Bu yol ise doğru zamanlamada yapılan şok soğutmadır bağlıdır. Kahve kavrulurken gaz açığa çıkmaktadır. Bu nedenle kahve kavrulduktan sonra eleklerde karıştırılarak havalandırılmaktadır.

Çiğ kahve çekirdeği çeşitleri nelerdir?

Bahsettiğimiz üzere dünya üzerinde birçok çeşitte çiğ kahve çekirdeği bulunmaktadır. Bu çiğ kahve çeşitlerine birkaç örnek şu şekilde:

Çiğ kahve çekirdeğinin yararları nelerdir?

Gönüller arasına bağ kurmanın yanı sıra çiğ kahve çekirdeğinin vücudumuza birçok yararı bulunmakta.

Çiğ kahve çekirdeği antioksidan deposudur: Kahvenin pişirilmesiyle ortaya çıkan telve antioksidan özelliğini kat be kat arttırıyor diyebiliriz. Yapılan araştırmalar da günde içilen 1 ila 3 fincan Çiğ kahve çekirdeği kansere karşı koruyucu rol üstlenmekte olduğu saptanmıştır.

Çiğ kahve çekirdeği konsantrasyon arttırıcıdır: Sabah saatlerinde içilen bir Çiğ kahve çekirdeği gerçekten de konsantrasyon yeteneğini arttırdığı zihinsel fonksiyonları desteklediği gözlemlenmiştir.

Çiğ kahve çekirdeği ömür uzatıcı özelliği vardır: Yapılan araştırmalar ışığında her gün içilen Çiğ kahve çekirdeğinin uzun yaşam oranını arttırdığını ortaya çıkarmıştır.

Çiğ kahve çekirdeği, Alzheimer önleyicidir: Çiğ kahve çekirdeğinin günümüzde sık karşılaştığımız bir hastalık olan Alzheimer hastalığını önlediği ortaya çıkarılmıştır. Düzenli olarak alınan kafein ile bilişsel faaliyetlerdeki azalmayı önlediği gözlemlenmiştir.

Çiğ kahve çekirdeği, kalp dostudur: Dost meclisinde içilen kahve hem kırk yıl hatır hem de gönülden gönle bağ kurar demiştik. Buna bir ek olarak da kahvenin içeriğinde var olan antioksidan özelliğinin kalp sağlına katkısı yapılan araştırmalar ışığında ortaya koyulmuştur.

Çiğ kahve çekirdeği, şeker hastalığın riskini düşürüyor: Alman bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucunda günlük 600 ml veya üzeri içilen kahvenin diyabete yakalanma riskini %23 oranında azalttığı ortaya çıkmıştır.

Çiğ kahve çekirdeği, yağ yakımını sağlıyor: Spordan yardım saat önce içilen kahve, kahvenin içeriğinde bulunan kafein sayesinde yağ yakımını arttırdığı bilinmektedir.

 

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et