Müşteri hizmetleri : 0536 713 22 22
Kahve olmadan asla seyahate gitmem!
Kahve tiryakilerinin birçoğu, uykusuz kalabilmek için kahve tüketir. Bu bir tür metamfematin ve kafein bağımlılığına dönüşür.
İş ve tatil amacıyla gidilen seyahatlerde de kahveyi sık tüketenlerden misiniz?
Kahve olmadan asla diyorsanız, yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Kahve ve seyahat; süper ikili!
İş için ya da tatil amaçlı çıktığınız seyahatlerde kahve alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız, bazı konulara da dikkat etmelisiniz.
Yetişkin insanlarda günlük kafein tüketim miktarı yaklaşık olarak 400 miligramdır. Tabi ki bu rakam az ya da çok erkeklerde ve kadınlarda değişir. Bahsettiğimiz bu değer, günlük yaşam sırasında tüketilmesi önerilen miktardır.
Seyahate çıkarken de otobüste ya da uçakta kahve içmeyi tercih ediyorsanız, aslında doğru bir şey yapıyorsunuz.
Yolculuk sırasında kahve tüketmek, sizleri canlı tutar ve yolculuğunuzun keyifli geçmesini sağlar. Ancak karnınız açken kahve tüketmenizi tavsiye etmiyoruz.
Aç karnına kahve tüketmenin neden olduğu en büyük sorun, hazımsızlık ve gaz problemine yol açmasıdır. Midemizde bulunan hidroklorik asit, besinlerin parçalanması işlevini yerine getiriyor. Boş bir mide ile kahve içtiğiniz zaman, vücut bu asidin salgılanmasını azaltıyor ve bu durum da bağırsaklarda bulunan bakterilerin daha fazla üretilmesine neden oluyor. Seyahat sırasında karında şişme ve gaz problemleri işte bu nedenle oluşuyor.
En azından atıştırmalık bir şeyler yedikten sonra, kahve tüketirseniz, yukarıda bahsettiğimiz bu sorunla karşılaşmayacaksınız.
Yolculuğunuzu tamamladıktan sonra gideceğiniz yerde de kahve tüketirken bazı bilgilere ihtiyacınız olacak!
Eğer sıcak ve nemli bir yerde tatil yapıyorsanız, ya da iş için gelmişseniz, kahve tüketmeye ara vermelisiniz. Kafein, vücut fonksiyonlarının hızlanmasını ve aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Öyle ki, sizi adeta enerji ile doldurur. Ancak sıcak havalarda bu durum, kalbin çok hızlı çalışmasına, dolayısıyla çarpıntı sorunlarına neden olabilir.
Serin bir havada ve yatmadan 6 saat önce içilen bir kahvenin keyfine doyum olmayacağını düşünüyoruz.
En iyi kahve nerede içilir?
Kahveyi her yerde içerim diyorsanız, bir daha düşünün! Yoğun mesai harcayan kişilerin sürekli olarak her ortamda tükettiği kahve, aslında keyif için içilen bir içecektir. Bazı kişilerin bu durumu abarttığını düşünebilirsiniz ve haklısınız da!
Serin ve havadar bir ortamda ve güzel bir müzik eşliğinde kahve tüketmeniz, içtiğiniz kahveden daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır.
Ayrıca manzarası güzel olan yerlerde de tüketmeyi tercih etmelisiniz. Öncelikle şunu belirtelim, aslında kahve sizi uyanık tutmuyor. Sadece içinde bulunan kafein bağımlılık yarattığı için vücudunuz bu bağımlılığa istinaden sürekli olarak uyanık durmak zorunda kalıyor.
En iyi kahveyi içeceğiniz yerin neresi olduğunu bilmiyorsanız, sanırız sizlere bu konuda yardımcı olmalıyız.
Sıklıkla yurtdışı seyahatlerine çıkıyorsanız ya da gezmeyi seviyorsanız kahvenin ana vatanı olan ülkelere gitmenizi tavsiye edebiliriz.
Brezilya, açık ara farkla bu ülkelerden bir tanesi. Ayrıca; Kolombiya, Etiyopya, Kenya gibi ülkelerde de dünyanın en kaliteli kahvelerini içebilirsiniz.
Kahve cennetleri rehberi
Brezilya, yüz yılı aşkın bir süredir dünyaya kahve ihraç eden bir ülke konumundadır. Ülke iklimi de kahve tohumlarının yetişmesi için adeta cennet konumunda. Bu ülkede en kaliteli kahve içeceğini bulabilir ve farklı versiyonlarını tadabilirsiniz.
Bir diğer kahve cenneti olan ülke ise Kolombiya… Bu ülkede üretilen kahve tohumları da, dünyanın en lezzetli ve kalitelileri arasındadır diyebiliriz.
Kenya, Afrika kıtasının kahve üretimi açısından tek yerlerinden bir tanesidir. Farklı kalitelere sahip olan kahvelerinden en kaliteli olanları, açık artırma ile satılmaktadır.
Aroma ve lezzet bakımından aradığınız kahveyi bulamamaktan şikayet ediyorsanız, yukarıda saydığımız bu ülkelerden kahve çekirdeği getirtebilir ve kendiniz hazırlayabilirsiniz.